Onze rondreis in Schotland - A dream comes true!

Schotland 2015

De oorsprong van onze wens om naar Schotland te gaan komt voort uit een personeelsreisje van Vivian naar Ierland, in 1993. Helemaal verliefd op het groene gras nam ze zich voor om terug te gaan naar dit mystieke land met zijn mysterieuze bouwwerken en schitterende natuur. Het lot besliste anders en ondanks een aantal voorbereidingen lukte het haar om verschillende redenen niet deze wens werkelijk uit te voeren.

Het bleef echter altijd sluimeren.

In 2008 las Vivian een aantal boeken van Diana Gabaldon, waarvan het eerste deel Outlander heet. Het verhaal speelt zich af in Schotland en verteld over een vrouw die door de stenencirkel Graig Na Dun bij Inverness loopt en terecht komt in de 18e eeuw.
Haar interesse in Ierland - en nu ook Schotland - met de mysterieuze
steen cirkels trok weer haar aandacht. Robert ging de boeken ook lezen en kwam - net als Vivian - in de ban van de Schotse Hooglanden. Er werd een plan gemaakt.

Als ze 10 jaar getrouwd waren zouden ze naar Schotland gaan. Het lot was hen echter goed gezind en door een meevaller op het werk van Vivian konden ze nu een jaar eerder hun droomreis naar Schotland gaan maken.

Kom, en ga mee op ons avontuur...