Dag 7 van Skye naar Inverness via de mooiste route van Schotland; van Staffin naar Portree.


Skye is veruit mijn favoriete stukje Schotland. Het is zo ongerept, rustig, maar vol met leven dat door velen niet wordt opgemerkt. Er staan weinig huizen, maar voor iedereen is er stroom. De schapen lopen gewoon over de weg. En in elk dorp staat een telefooncel.








Staffin staat bekend om de dinosaurus voetstappen. We hebben niet gezocht op het strand ernaar, omdat het tij niet goed was volgens insiders. Maar deze afdrukken zijn goed genoeg voor ons. We waren dol enthousiast. Geweldig om te doen met kinderen.



Ook te vinden op Skye; Kiltrock. Je komt het vanzelf tegen als je de kustroute rijdt van Staffin naar Portree. Persoonlijk vond ik dat de allermooiste route van onze hele vakantie.



Door de mist die over het water hing, was de overkant bijna niet te zien. Dat zorgde voor nogal magische beelden. 


Single track road. Aan de linkerkant zie je een inham. Het is de bedoeling dat je daar even wacht om sporadisch verkeer van de andere kant door te laten. Elke honderd meter zijn er zowel links als rechts van zo'n passing places.


En dan...Portree. Hier hebben we wat gewinkeld, wat gegeten om daarna onze reis verder te zetten naar Invernesss. Maar niet voordat we een bezoek hebben gebracht aan Eilean Donan Castle; het - naar mijn bescheiden mening - mooiste, meest mysterieuze kasteel van Schotland. 


Dinnae fash yersel, Sassenach!

We verlaten Portree en rijden langs prachtige natuur naar Eilean Donan Castle.



Die bankjes... goud waard!


Er zijn een aantal dingen wat me zo trekt in Schotland; het groene gras, de mysterieuze plekken, de vriendelijke mensen en...
het zicht van 
Eilean Donan Castle!

We hebben hier lekker rondgestruind, maar mochten de brug niet op. We hadden geen kaartjes en die wilden we ook niet. Het zien van het kasteel op deze afstand, met die geweldige weg ernaar toe was voldoende om me een totaal blij gevoel te geven! 


Wel kochten we hier échte Outlander ringen van Claire; Da Mi Basia Mille (geef me duizend kussen). Iedere Outlander fan kent dit gedicht wel ☺.


Hier zie je aan de natuur dat we het woeste deel achter ons hebben gelaten en 
in de bewoonde wereld komen.


Onze B&B voor de komende dagen: in Drumnadrochit.


En nu lekker genieten van een avondje in de pub voordat we Inverness gaan beleven: