Dag 12 van Edinburgh naar New Castle


Eenmaal wakker reden we eerst terug naar Edinburgh voor een bezoek aan de Whisky Experience (hips), the writers museum, en nog wat rond te lopen in deze prachtige stad.


In de Scotch whisky experience stap je in een karretje en word je geleid langs het hele rijpingsproces; vanaf het stoken tot het bottelen. Ze hebben een gigantische vitrine met allemaal verschillende whisky soorten. 



Het deel van de Engelen; 2% van de whisky na 2 jaar, 6% na 3 jaar, 18% na 10 jaar en 40% na 25 jaar. Zomaar...vervlogen. Als je bedenkt dat sommige whisky's zo'n 100.000 kosten, nou dan weet je het wel denk ik. ;-)


Je hebt tijdens de experience je smaak bepaalt; bloemig, fruitig, kruidig, houtachtig. Nu mag je je lievelingssmaak gaan proeven. En je krijgt de leuke glaasjes mee naar huis.



Het writers museum bevindt zich achter een 'close'  op de mile. Heel spannend allemaal! Het museum is - echt waar - gratis te bezichtigen en verkoopt een sortering boeken van o.a. de bekendste schrijvers van Schotland; Burns, Scott en Stevenson. Een waar walhalla voor de boekenwurm! ☺







Nog wat shoppen in Edinburgh...









En toen was het de hoogste tijd om ons naar Newcastle te begeven. 


Goodbye Scotland!




Het is heel gek, maar zodra je langs dit bord bent is de magie verdwenen. Alles lijkt zo gewoon...
Morgen nog een halve dag Newcastle en dan weer met de boot naar huis.