Dag 4 van Luss naar Oban via de Tempelwood Stonecircle!

Luss is een schattig dorpje aan Loch Lomond en we hadden de leukste B&B; Alderdale!

Supergezellig, comfortabel en schoon.
's Morgens lekker ontbeten bij het open raam waardoor we de vogeltjes konden horen fluiten boven onze hoofden.



We reden via Inverrary en Lochilphead naar Oban, en niet bovenover waar de meeste toeristen voor kiezen. Dat kwam voornamelijk omdat ik de Temple Wood Stone Circle wilde zien... ☺

Onderweg kwamen we langs de Rest and be Thankful pas. Helemaal bovenop de berg staat een bankje met deze tekst. Tegen de rotswand die achter je staat is een gedenkplaats gemaakt voor mensen die er erg graag kwamen tijdens hun leven.  




We vertrokken naar Inverrary, een prachtig stadje aan het water waar zich een kasteel bevind en een gevangenis intact is gehouden en die open is voor bezoekers. Niet alleen leuk voor kinderen!☺



Onze weg ging verder naar Temple Wood Stone. Dit is een stenencirkel die al eeuwen bestaat, gewoon in een wei, waar je de mystieke sfeer kunt voelen als je ervoor open staat. in Nederland hadden ze er vast en zeker entree voor gevraagd maar hier is zo iets gewoon toegankelijk.




Uiteindelijk kwamen we aan in Oban. Hier picknickten we aan de pier na onze B&b te hebben bezocht. Het was heerlijk weer en we hadden goed zicht op de eilanden aan de overkant. 




Morgen treden we in de voetsporen van Claire en Jamie Fraser en bezoeken we Fort William.